KLAR!

Jag kan knappt tro det, men: MINA MATTEUPPGIFTER ÄR KLARA!

Efter mycket muttrande från min sida, hjälp från mamma och medbeklaganden från pappa ("jag hade klarat det där mycket fortare, jag hade GETT OPP!" "De begär ju det omöjliga", "Fyfan"), är det äntligen inlämnat och klart. Sedan om det är rätt uträknat eller ej återstår att se. Är inte alltför hoppfull, men har gjort mitt bästa och följt exakt så som det står i boken. Så helt åt skogen BORDE det inte kunna bli. Men ja, man vet ju aldrig med matte. Särskilt inte när jag räknar. Det har en tendens att bli fel även när jag gör rätt.

Nu ska jag slappa resten av påsken och sedan sikta mig in på min hemtenta. Som säkerligen också blir en utmaning, då det ska användas statistikprogram och det är jag NÄSTAN lika haj på som matten. Tjoho!

Matte... igen!!!

När jag under mitt andra år på gymnasiet lämnade ifrån mig min Matte B-bok, (efter att ha klarat ett specialgjort prov av min lärare då jag inte klarade NP) var jag utom mig av glädje. ÄNTLIGEN skulle jag slippa allt vad räkna hette. Jag var fri från matematikens värld, för alltid!

DÄR fick jag. Nu sitter jag här, pluggar Psykologi B och är inne på kursens tredje del: Metod och statisk. De flesta kurser jag har läst sedan jag började på universitetet har innehållt denna delkurs, och det har alltid varit min hatdelkurs. Och efter att ha börjat på den ännu gång, nu på B-nivå, hatar jag den ÄNNU mer. Jag sitter här med en bok kallad "Statistics for the Behavioral Sciences", som innehåller en massa tillvägagångssätt om hur man räknar ut en massa skit. RÄKNAR!! Likt min tid på gymnasiet sitter jag här och fattar absolut ingenting. Är förbannad, förstår inte varför jag ska kunna detta och förstår heller inte varför jag inte begåvades med en matematisk hjärna. Skillnaderna här är att jag inte har en lärare som faktiskt vill hjälpa mig, och självklart att bokhelvetet (ursäkta språket, men det är väl befogat) är på engelska, vilket fördröjer inlärningen om möjligt ännu mer. Har till uppgift att göra personkorrelationer och hypotesprövningar, och nej, jag vet inte vad detta innebär. Hur ska detta gå?

SKIT!


I'm on pink clouds!

Ett år och det pirrar fortfarande.

:D


RSS 2.0